Kungen patiens regler

Pröva patiensen online nu:
Gratis kungen patiens - Online freecell solitaire - Online kungen gratis
.

Beskrivning
Precis som i harpan patiens, är målet med kungen patiens att plassera alla korten i varje färg i basrutor med stigande värde. Staplar med kort som är i växlande färger och i synkroniserat värde kan byggas i nedre halvdelen av skärmen som ett mellansteg. I Kungen är placeringen av alla korten i byggstaplarna synliga i starten av spelet. Om patiensen går ut är mer beroende på strategin snarare än tur.

Instruktioner
Det finns tre områden på skärmen:

Byggstaplar finns i den nedre halvdelen av skärmen. Hela kortlekens alla kort är från starten i byggstaplarna. Alla korten i byggstaplarna är synliga, men bara kortet längst ut kan flyttas.
De fria platserna finns i övre vänstra hörnet, och kan användas till att lägga kort tilfälligt ifrån byggstaplarna. Bara ett kort kan placeras åt gången på en fri plats.
Basrutorna ligger överst i högra hörnet och är tomma till att börja med.

Så här flyttar du korten mellan staplar
För att flytta ett kort, klicka på kortet och klicka på platsen dit det skall flyttas. Följade drag är giltiga:

Ess kan flyttas till sin basruta.
Ett kort som är ytterst i en byggstapel kan flyttas till den motsvarande basrutan om värdet på kortet överst i grundplatsen är mindre än det kortet som flyttas. Kung har värde 13, drottningar 12, knekt 11 och ess har värde 1.
Ett kort kan flyttas från en fri plats eller byggstapel till en annan byggstapel om kortet på toppen av byggstapeln har annan färg och ett värde som är ett mer än kortet som flyttas.

Ha det kul med Kungen patiens!

Pröva också...

Är du förtjust i online patiens? Gillar du Kungen patiens kan våra andra gratisspel i kategorin patiens kanske också vara något för dig.

Populärt

123patiens.se

Solitaire Classics Patience DE Patiens SE Kabale DK Kabal NO