Harpan patiens regler

Pröva patiensen online nu:
Spela Harpan - Gratis harpan online - Lägga harpan solitaire
.

Beskrivning
Målet med Harpan är att placera alla korten, var färg för sig i stigande värde i basrutorna. I byggstaplarna där korten växlar i färg med sjunkande värde, på den nedre delen av skärmen, läggs korten som ett mellansteg.

Instruktioner
I Harpan patiens finns tre områden på skärmen:

Byggstaplar finns i den nedre delen av skärmen. Stapeln längst till vänster har ett kort, och sedan ökar varje stapel åt höger med ett kort per stapel. Bara det översta kortet i varje stapel har synlig framsida. Flyttas det översta kortet från en stapel så kan man vända på kortet som ligger under.

Reservhögen ligger i det översta vänstra hörnet på skärmen och innehåller de kort som inte finns i staplarna. Tre kort visas åt gången och ses till höger om kortleken med bildsidan upp. Det översta kortet av de tre kan flyttas till en byggstapel. Klickar man på kortleken eller ett högerklick var som helst på skärmen, gör att de nästa tre korten visas (om det är mer än tre kort kvar i kortleken). Om det inte är fler kort kvar, så vänder kortleken och börjar om från början igen.

Basrutorna ligger i det översta högra hörnet och är från starten tomma.

Så flyttas korten mellan staplar
För att flytta ett kort, klicka på kortet och klicka sedan på byggstapeln dit kortet skall flyttas. Följande drag är giltiga:

Ett ess kan flyttas till sin basruta (detta drag går som oftasta automatiskt)
Ett kort som ligger överst i en byggstapel kan flyttas till sin basruta om kortet som ligger på toppen i basrutan har ett mindre värde och är av samma sort. Kung har värde 13, drottning 12, knekt 11 och ess har värde 1.
En kung kan flyttas till en tom byggstapel.
Ett kort kan flyttas från reservhögen, en basruta eller en byggstapel till en annan byggstapel om översta kortet i byggstapeln har annan färg och ett värde som är ett högre än kortet som flyttas.
Flera kort som ligger ytterst kan flyttas från en byggstapel till en annan om de flyttas till en byggstapel där det ligger ett kort ytterst som har motsatt färg och ett värde som är ett mindre, (än det som ligger längst bak av de kort som ska flyttas).

Ha det kul med patiensen!

Pröva också...

Är du förtjust i online patiens? Gillar du Harpan patiens kan våra andra gratisspel i kategorin patiens kanske också vara något för dig.

Populärt

123patiens.se

Solitaire Classics Patience DE Patiens SE Kabale DK Kabal NO